Кубів: Україна та Туреччина створили платформу для діалогу влади та бізнесу

Кубів: Україна та Туреччина створили платформу для діалогу влади та бізнесу

Фото
Укрінформ
Україна та Туреччина створили унікальну платформу для діалогу із залученням представників влади та бізнесу обох країн, для покращення стану економічних відносин, збільшення товарообігу, подолання проблемних питань у сфері ведення бізнесу.

Про це перший віце-прем’єр-міністр України - міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів заявив під час візиту до Туреччини та зустрічі з представниками турецького бізнесу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Створена нами українсько-турецька платформа стала початком нового історичного етапу українсько-турецького діалогу та наших економічних відносин. Це майданчик для залученням представників влади та бізнесу обох сторін. Коли ми почали працювати в цьому напрямку, рівень експорту відчутно зріс. Минулого року експорт з України до Туреччини склав 2,7 млрд доларів, за сім місяців поточного року – 1,6 млрд доларів», - наголосив Кубів.

Читайте також: Ердоган закликав Генасамблею ООН забезпечити мир у регіонах, зокрема і в Україні

Перший віце-прем’єр-міністр України переконаний, що ведення відкритого діалогу бізнесу та влади обох країн надасть представникам бізнесу можливість довгострокового планування, окреслення конкретних цілей.

«Як українські підприємці в Туреччині, так і турецький бізнес в Україні мають широкі можливості. Але ми маємо створити комфортні умови, узаконити принципи, мінімізувати ризики,  а приватний бізнес сам розбереться», - вказав Кубів.

Читайте також: Ердоган каже, що прагне покращити стосунки з Німеччиною

Він також нагадав, що в період непростих змін - і в Туреччині, і в Україні - державам вдалося продемонструвати економічне зростання.

«Станом на сьогодні економічне зростання в Україні досягло показника 3,8%. Минулого року було 2,5%, а чотири роки тому – показник був мінусовим. Ми втратили 20% економіки на сході України, - 50-80% експорту переорієнтували в інші країни та регіони», - повідомив очільник Мінекономрозвитку.

Візит Степана Кубіва до Туреччини триватиме два дні. Це третій візит у цьому році. У програмі візиту поєднані урядова та бізнесова складові, зокрема участь в Українсько-турецькому бізнес-форумі, зустрічі з офіційними представниками турецького уряду та Ради зовнішньоекономічних зав’язків Турецької Республіки, зустріч з Генеральним секретарем ОЧЕС, представниками українсько-турецької  ділової ради, українською громадою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-