Ердоган закликав Генасамблею ООН забезпечити мир у регіонах, зокрема і в Україні

Ердоган закликав Генасамблею ООН забезпечити мир у регіонах, зокрема і в Україні

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав світових лідерів забезпечити мир у регіонах, назвавши і Україну.

Таку заяву лідер Туреччини зробив у Нью-Йорку під час виступу на сесії Генеральної асамблеї ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Давайте більш щиро робити внесок, докладати конструктивні зусилля до вирішення проблем у регіонах, де зараз точаться суперечки, таких як Сирія, Ірак, Ємен, Лівія, Афганістан та Україна, як і у потенційно небезпечних регіонах, включаючи Балкани, Кавказ, Північну Африку, Центральну Африку, Перську затоку та Східне Середземномор’я», - наголосив президент Туреччини, звертаючись до учасників Генеральної асамблеї ООН.

При цьому він висловив переконання, що зусиллями Туреччини, яка домоглася укласти угоду з Російською Федерацією щодо Сирії, вдалося уникнути кровопролиття в сирійській провінції Ідліб та врятувати мільйони життів.

«Ми підписали угоду з Росією, яку називають Сочинською угодою, якою ми упередили кривавий наступ режиму проти районів деескалації в провінції Ідліб, де проживають 3,5 млн цивільних людей. Шляхом упередження масових вбивств, які були здійснені перед тим у Алеппо, у Хамі, Хомсі, Дар’а та Східній Гуті, на наше переконання, Туреччина проклала шлях до миру та до політичного рішення в Сирії, особливо в провінції Ідліб», - підкреслив Ердоган.

Читайте також: Трамп закликає світ до ізоляції Ірану - "головного спонсора тероризму"

Він застеріг країни, які підтримують терористичні організації в Сирії або закривають кордони для біженців, та попередив їх про ймовірні важкі наслідки таких дій. На переконання президента Туреччини, таким ставленням ці країни самі потрапляють у зону ризику та не зможуть забезпечити собі мирного та заможного майбутнього.

«Не забувайте – якщо ми не забезпечимо мінімальний рівень миру та достатку для всіх по усьому світу, ніхто не зможе жити безпечно в межах власних кордонів», - заявив Ердоган.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-