Недобудований крейсер: хто віддасть борги працівникам миколаївського заводу

Недобудований крейсер: хто віддасть борги працівникам миколаївського заводу

Укрінформ
ДК "Укроборонпром" заявив, що не може погасити борги перед ДП "Миколаївський суднобудівний завод", бо це залежить виключно від Кабміну.

Про це йдеться на офіційному сайті державного концерну.

"ДК "Укроборонпром" сподівається на врегулювання Кабінетом міністрів України ситуації на ДП "Миколаївський суднобудівний завод" у правовий спосіб. Виплата заробітної плати працівникам підприємства повністю залежить від Кабінету міністрів, який має прийняти рішення щодо ракетного крейсера "Україна", - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що згідно із законодавством, всі підприємства концерну є самостійними суб’єктами господарської діяльності та функціонують за рахунок власної комерційної діяльності. Компенсація заборгованості із зарплатні за рахунок інших підприємств суперечить нормам українського законодавства, і "Укроборонпром" не має права розподіляти активи між підприємствами-учасниками концерну.

Заборгованість на ДП "Миколаївський суднобудівний завод" виникла через те, що з лютого 2015 року держава припинила відшкодувати витрати заводу на утримання недобудованого крейсера "Україна", який є власністю Міноборони. У результаті борги держави перед підприємством і його працівниками досягли 61,1 млн грн. Виплати цих коштів вистачило би на погашення всіх боргів із заробітної платні та рестарт роботи підприємства.

В Укроборпопромі наголошують, що держава має повернути ці кошти заводу або демілітаризувати крейсер, або виділити кошти на його добудову. Будь-який з цих кроків допоможе заводу вилізти з боргової ями, допоможе відновити його роботу, як ключового суднобудівного підприємства України.

Читайте також: Зарплатні борги Миколаївського суднобудівного: Гройсман назвав дедлайн погашення

Як уже повідомляв Укрінформ, 13 грудня Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив керівництву Укроборонпрому погасити борги по зарплаті миколаївським суднобудівникам до 25 грудня.

Працівники заводу до того не раз пікетували облдержадміністрацію, перекривали дороги і міст у Миколаєві з вимогою зарплати. Після рішення уряду всі сподівалися, що їх, нарешті, почули.

Фото: Ukrainian Military Pages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-