Польська PGNiG назвала умови участі в українських тендерах

Польська PGNiG назвала умови участі в українських тендерах

Укрінформ
Польська нафтогазова компанія PGNiG хоче брати участь у тендерах в Україні на виконання бурових, геофізичних та сервісних робіт за умови, що у можливих контрактах з українською стороною буде прописано індексацію цін, адже в Україні спостерігається висока інфляція.

Про це на прес-конференції у Варшаві, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу, заявив голова правління PGNiG Пьотр Возняк.

"Має бути виконано одну умову: виконання нами усіх робіт має відбуватися за відповідної індексації цін, запропонованих українською стороною, адже в Україні спостерігається досить висока інфляція", - зазначив Возняк.

Читайте також: Польська PGNіG цього року продасть Україні до 800 мільйонів кубів газу

Він додав, що це дуже важливо, оскільки виконання польською компанією робіт - буріння, геофізичної роботи чи обслуговування - є довготривалим процесом.

"Інфляція може перекреслити прибутки нашої компанії, що неприпустимо. Ця умова є дуже важливою, якщо українська сторона хоче, щоб ми стартували в тендерах", - зазначив голова правління PGNIG.

Возняк дуже позитивно оцінив розвиток українського газового ринку упродовж останнього року.

"Ми дуже зацікавлені в українському ринку. Видно, як щодня зростає в Україні власний видобуток, Україна в це вкладає значні зусилля, і чітко видно результати цієї роботи хоча б за останнє півріччя. За результатами останнього півроку Україна стала великим виробником газу в Європі", - констатував Возняк.

Він додав, що для PGNiG український ринок є дуже важливим при формуванні портфелю експорту польського газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-