Польська PGNіG цього року продасть Україні до 800 мільйонів кубів газу

Польська PGNіG цього року продасть Україні до 800 мільйонів кубів газу

Укрінформ
Польська PGNіG у перших трьох кварталах продала в Україні 430 млн кубометрів газу, а за весь рік продаж газу компанії в Україні сягне 700-800 млн кубометрів.

Про це під час прес-конференції у Варшаві, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу, повідомив заступник голови правління PGNіG з торговельних питань Мацей Возняк.

"У перших трьох кварталах ми продали 430 млн кубометрів газу на українському ринку. Сподіваємося, що результат на кінець року означатиме подвоєння цього показника - 700-800 млн кубометрів", - зазначив Возняк. Водночас він додав, що це залежатиме від розвитку ситуації на українському ринку.

Заступник голови правління PGNіG зазначив, що польська сторона для експорту газу в Україну використовує інтерконектор і готується до транспортування газу в Україну іншим маршрутом - через Чехію та Словаччину.

Читайте також: Український газ залишається стратегічним продуктом для країни - Кістіон

Він уточнив, що постачання газу в Україну через ці країни є не якоюсь альтернативою для розширення можливостей інтерконектора між Польщею та Україною, а "додатковими можливостями для транспортування газу в Україну".

Возняк нагадав, що нещодавно PGNіG підписала угоди з Укртрансгазом щодо експлуатації українських газогонів та газосховищ, що дає можливість "багатовимірної співпраці" з Україною.

Возняк підкреслив, що в цьому році польська компанія перемогла в одному з тендерів на постачання технічного газу до України. Він висловив сподівання, що в наступному році PGNіG також зможе перемогти в одному або й більше тендерах.

"Цей ринок є дуже динамічним, він спирається на короткі місячні контракти з багатьма учасниками ринку трейдерів. Це для нас дуже цікавий урок, аби втриматися на цьому ринку, де ми вже присутні понад рік разом з нашими українськими партнерами", - заявив Возняк.

Заступник голови правління PGNіG наголосив, що польська компанія хоче збільшувати продажі газу в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-