МВФ допускає виділення Україні $4,4 млрд цього року, але є умови

МВФ допускає виділення Україні $4,4 млрд цього року, але є умови

Укрінформ
Україна може отримати нинішнього року ще три транші від МВФ в загальній сумі $4,4 млрд за умови своєчасного виконання зобов'язань у рамках програми розширеного кредитування EFF.

Про це заявив під час брифінгу в четвер у Вашингтоні директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми відзначали в нашій доповіді, що, в принципі, ми могли би завершити три перегляди (по програмі розширеного кредитування для України – ред.) протягом нинішнього року, якщо – дозвольте мені підкреслити – якщо все відбуватиметься за планом", - зазначив  представник Фонду.

Він акцентував, що все залежатиме "від здатності (української – ред.) влади своєчасно виконати зобов'язання по реформах в рамках програми".

Райс також конкретизував, що ці три перегляди передбачають виплату траншів у загальній сумі $4,4 млрд, знову ж, якщо всі умови за програмою будуть виконані українською стороною.

Нагадаємо, у вівторок рада директорів МВФ завершила третій перегляд виконання Україною програми розширеного кредитування EFF та затвердила рішення про виділення чергового траншу Україні в розмірі $1 млрд. Водночас, у Фонді наголосили на необхідності прискорення реформ, визначених, зокрема, в меморандумі між Україною і МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-