Вийшла серія відео проти гендерних стереотипів на роботі

Вийшла серія відео проти гендерних стереотипів на роботі

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики презентувало серію відеороликів про гендерну рівність в рамках комунікаційної кампанії “В професії всі рівні”, яка має на меті протидіяти стереотипам про поділ професій на “жіночі” та “чоловічі”.

Про це заявила на презентації кампанії в Укрінформі перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Ця серія відеороликів, присвячена надважливій темі гендерної рівності... Національна рада з питань телебачення і радіомовлення надала цим роликам статус соціальної реклами. Наступним кроком буде розповсюдження цього контенту - вони будуть безкоштовно надіслані українським телеканалам, кінотеатрам та просуватимуться в інтернеті", – сказала Джапарова.

Вона нагадала, що минулого року Міністерство інформаційної політики України запустило проект про європейські цінності, частиною якого є комунікаційна кампанія “В професії всі рівні”.

Читайте також: У програмах жінок-кандидатів у президенти немає боротьби із сексизмом — Геращенко

Ролики були відзняті на підтримку Стратегії гендерної рівності Ради Європи на 2018-2023 роки, а на розробку і виконання цього проект Міністерство інформаційної політики витратило близько 1 млн гривень, поінформувала перший заступник міністра.

За словами Джапарової, в рамках комунікаційної кампанії протягом лютого-березня МІП разом з Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики планує проведення серії семінарів з питань дотримання гендерного балансу в публічних комунікаціях у низці українських вишів.

"Це тільки початок. Ми сподіваємося, що такі проекти приведуть до нової соціальної домовленості в нашому суспільстві, де жінки і чоловіки матимуть рівнозначне соціальне становище і рівні можливості", – зазначила Джапарова.

Читайте також: Мінінформ і Facebook обговорили протидію втручанню у вибори

Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, у свою чергу, нагадала, що у Державній соціальній програмі забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року є окремий напрям щодо подолання гендерних стереотипів.

"Якраз вироблення і розповсюдження інформаційної продукції, яка підтримує державну гендерну політику, є практичною реалізацією цієї програми", – акцентувала вона.

Подивитися ролики нової кампанії можна на YouTube-каналі Мінінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-