У програмах жінок-кандидатів у президенти немає боротьби із сексизмом — Геращенко

У програмах жінок-кандидатів у президенти немає боротьби із сексизмом — Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко констатує, що передвиборчі програми жінок-кандидатів на посаду Президента України не передбачають боротьбу з сексизмом і дискримінацією.

Про це Геращенко написала у Facebook.

“Серед 44 кандидатів на посаду Президента України - 4 жінки. Цікавий аналіз їх програм щодо відсутності там проблематики захисту прав жінок і рівних можливостей. У всіх - про материнство, репродуктивні функції і сім’ю. Крапка”, - зазначила Геращенко.

Вона зауважила, що такою самою роль жінки бачать і решта кандидатів-чоловіків.

"Нічого - про європейські і світові тренди боротьби з сексизмом і дискримінацією (актуальні для України, насправді), рівні можливості, боротьбу з домашнім насильством, залучення жінок до політики і влади. Завжди цьому дивувалася - чому наші жінки-кандидатки не сприймають як свої теми гендерної рівності. Такі важливі для Ангели Меркель і інших світових лідерів (чоловіків в т.ч, зокрема, це програмні цілі прем’єра Трюдо, президента Макрона, інших)", - резюмувала Геращенко.

Читайте також: Зеленський має оплатити показ "Слуги народу-3" як агітацію - КВУ

Як повідомлялося, на виборах 2019 року ЦВК зареєструвала чотирьох жінок-кандидатів у Президенти: Юлію Тимошенко, Інну Богословську, Ольгу Богомолець і Юлію Литвиненко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-