Мінінформ і Facebook обговорили протидію втручанню у вибори

Мінінформ і Facebook обговорили протидію втручанню у вибори

Укрінформ
Керівництво Міністерства інформаційної політики України і представники компанії Facebook обговорили питання співпраці щодо забезпечення захищеності виборчих процесів в Україні від ворожих впливів.

У зустрічі 23 січня взяли участь міністр інформполітики Юрій Стець, його заступник Дмитро Золотухін і державний секретар МІП Артем Біденко, а також керівник напрямку публічної політики Facebook у Центральній та Східній Європі Габріелла Чех і керівник напрямку публічної політики з питань виборів Facebook Аніка Геісел, повідомляє прес-служба МІП.

«Ми високо цінуємо спільну роботу з Facebook у сфері інформаційної безпеки, зокрема верифікацію сторінок українських органів влади, протидію фейковим новинам і зусилля щодо забезпечення невтручання у вибори в Україні, як у президентські, так і в парламентські», - зазначив міністр Юрій Стець.

Водночас, заступник міністра Дмитро Золотухін наголосив на важливості недопущення використання Facebook для здійснення інформаційних атак і впливів.

Читайте також: Facebook посилює правила для політреклами під час виборів

«Ми вдячні Facebook за неймовірну роботу, яку компанія зробила, виявивши та видаливши велику кількість пов’язаних фейкових профілів, груп і сторінок. Для нас це важливо, оскільки одна з двох виявлених мереж ботів, що керувалися з Росії, використовувалися для інформаційних операцій в Україні», - заявив він.

У свою чергу Габріелла Чех запевнила, що Facebook серйозно ставиться до порушень стандартів спільноти та планує посилити заходи безпеки під час проведення виборів в Україні.

А її колега Аніка Геісел розповіла про одну із функцій, що вже стала доступна українським користувачам напередодні виборчих перегонів. Тепер в інформації про популярну сторінку можна дізнатися, з якої країни походить її адміністратор і яку активну рекламу запущено від імені сторінки.

Як відомо, влітку 2018 року МІП і Facebook домовилися про поглиблення двосторонньої комунікації.

фото: прес-служба МІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-