У Держкіно вголос зачитали оповідання Сенцова

У Держкіно вголос зачитали оповідання Сенцова

Відео
Укрінформ
Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко, режисер Олесь Санін і актор В'ячеслав Довженко долучилися до акції "Вголос. Читаємо оповідання О.Сенцова".

Голова Держкіно Іллєнко, режисер Санін і актор Довженко на камеру прочитали оповідання Сенцова

Вони записали ролик, де читають на камеру оповідання зі збірника "Рассказы" Олега Сенцова, повідомили Укрінформу у Держкіно.

"Українські кінематографісти - колеги та друзі режисера - скористалися текстами оповідань з автобіографічної збірки "Расказы" Олега Сенцова видавництва "Лаурус" 2015 року, щоб висловити свою підтримку", - зазначили у Держкіно.

В агентстві наголосили, що всі охочі можуть долучитися до акції на підтримку Олега Сенцова та прочитати на камеру оповідання з його збірника.

Як повідомлялося, незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів в РФ.

Читайте також: Ягланд каже, що його не спинить відмова Кремля звільнити Сенцова

В цілому в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-