Зеленський закликає ЗМІ обережно висвітлювати інформацію про постачання військової техніки

Зеленський закликає ЗМІ обережно висвітлювати інформацію про постачання військової техніки

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав журналістів бути обережними та зваженими під час оприлюднення фото та відео інформації про перетин кордонів військової техніки, яку надають нашій країні партнери, адже росія за цим дуже уважно слідкує.

Про це повідомив під час спільної пресконференції з прем'єр-міністром Польщі Матеушом Моравецький у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Коли вони (танки – ред.) до нас приїдуть, не скажу, бо знаємо, як відстежує всі транспортні артерії російська федерація. Тому не говорили про рішення Польщі, поки тут вони не будуть. Мені здається що це правильне рішення. Від себе хочу попросити медіа наші, і українські, і польські, щоб ми були із вами дуже обережні щодо матеріалів, щодо фото або відео перетину тих чи інших кордонів такої техніки. Це стосується не тільки танків. Бо ми розуміємо, із ким ми маємо справу на полі бою, із ким ми маємо відносини, тому будемо говорити про кількість танків в той момент, коли ця кількість буде вже у нас на полі бою», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський підтвердив, що перші танки Leopard вже в Україні

Він раніше повідомив, що Польща поставила до України перші танки Leopard. «Ми розуміємо, що у нас є, із ким ми працюємо: Німеччина, Іспанія, Фінляндія, Сполучені Штати Америки. Ви знаєте про Abrams і не секрет, що Британія надасть Challenger і Франція – легкий танк. Та цього поки що, я вважаю, замало», - сказав Президент.

Найближчими днями Польща передасть Україні ще 60 пострадянських танків, зокрема польські танки PT-91 Twardy. Загалом від початку російського повномасштабного вторгнення ця країна передала Україні близько 250 танків Т-72. PT-91 Twardy є польською модернізованою версією Т-72.

Як повідомлялося, Варшава передає Києву роту танків Leopard 2 (14 машин). Наразі Польща передала Україні 4 танки, трохи згодом буде передано решту.

Фото: Офіс Презилента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-