Сенатори-демократи вимагають розслідувати

Сенатори-демократи вимагають розслідувати "санкційні перемовини" Флінна

Укрінформ
У США вимагають розслідувати, чи справді радник президента Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн обговорював з послом Росії можливість скасування санкцій ще за влади Барака Обами.

Про це повідомляє Радіо Свобода

"Вони заявляють, що такі телефонні розмови, про які широко повідомили засоби інформації у США, якщо вони дійсно були, могли порушити закони США, що забороняють вести зовнішньополітичну діяльність приватним особам – а саме в такому статусі був тоді Флінн. Сенатори-демократи Ед Маркі і Кріс Мерфі закликали до розслідування, а низка інших чільних демократів закликали президента взагалі звільнити радника", - йдеться у повідомленні.

Чільний демократ у комітеті у справах розвідки Палати представників Адам Шифф заявив, зокрема, що є серйозні сумніви щодо дій Майкла Флінна і щодо взагалі його придатності для нинішньої посади.

Іще двоє сенаторів-демократів, Річард Блументал і Джин Шагін, звернулися до спецслужб США з проханням перевірити допуски радника до державних таємниць. Вони заявляють, що повідомлення про дії Флінна порушують сумніви в його придатності для того, щоб і далі мати доступ до таємної інформації.

Раніше у п’ятницю, після появи повідомлень про розмови Майкла Флінна з послом Росії у США Сергієм Кисляком наприкінці грудня, якраз у ті дні, коли адміністрація Барака Обами готувала чи вже запроваджувала нові санкції щодо Росії, у Кремлі рішуче заперечили, що в тих розмовах могло йтися про санкції.

Сам Флінн заявив журналістам, що не може з упевненістю сказати, чи обговорював він санкції під час розмов із Кисляком.

А в Білому домі заявили, що президент Трамп має «повну довіру» до Флінна.

Нагадаємо, The Washington Post і The New York Times у своїх публікаціях у п’ятницю заявили, що нинішній радник Білого дому з національної безпеки Майкл Флінн іще у статусі приватної особи обговорював санкції США щодо Росії з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-