У Польщі підіймали винищувачі F-16 через ракетний обстріл України

У Польщі підіймали винищувачі F-16 через ракетний обстріл України

Укрінформ
Польська армія запроваджувала підвищені заходи безпеки з приводу ракетного обстрілу території України.

Про це у соцмережі X повідомило Оперативне командування ЗС Польщі, передає Укрінформ.

“Повідомляємо, що спостерігається підвищена активність дальньої авіації Російської Федерації, що пов’язано з намірами завдати ударів по території України. Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі. Попереджаємо, що активовано польську та союзницьку авіацію, що може призвести до підвищення рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни”, - йдеться в повідомленні.

Через кілька годин після того у командуванні повідомили, що усі системи переведено у нормальний ритм роботи.

Читайте також: Країни східного флангу НАТО могли б збивати російські ракети, що заходять у їхній простір - Годжес

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня під час наймасштабнішого у 2023 році ракетного обстрілу України одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі. Однак усе вказує на те, що вона не впала, а залишила межі країни у напрямку України. Ракета пробула у повітряному просторі Польщі близько трьох хвилин і залетіла майже на 40 км углиб країни. Тоді у Польщі піднімали у повітря дві пари винищувачів F-16. Згодом, під час інтенсивного ракетного обстрілу України 2 і 8 січня, у Польщі знову піднімали у повітря дві пари винищувачів F-16.

За стандартною процедурою в Польщі у випадку тривоги піднімається у повітря пара американських F-16, що дислокується на авіабазі Ласк, а також пара польських винищувачів F-16, що дислокується на авіабазі Кшесіни.

Читайте також: Умєров та польський віцепрем'єр оборони обговорили інцидент із ракетою РФ у небі Польщі

У ніч на 13 січня противник завдав ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, аеробалістичні, балістичні, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні БпЛА. Знищено 8 крилатих ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-