Країни G7 домовилися спільно боротися з телефонним шахрайством та ризиками штучного інтелекту

Країни G7 домовилися спільно боротися з телефонним шахрайством та ризиками штучного інтелекту

Укрінформ
Міністри внутрішніх справ і безпеки країн «Групи семи» (G7) домовилися спільно боротися з міжнародною загрозою організованого телефонного шахрайства та використанням з цією метою генеративного штучного інтелекту (ШІ).

Спільну заяву з цього приводу очільники відомств ухвалили в неділю, 10 грудня, за підсумками триденної зустрічі в Токіо, передає Укрінформ із посиланням на NHK.

Однією з головних тем переговорів стало транскордонне організоване шахрайство з використанням телекомунікацій та зростаючі збитки від такої діяльності.

Так, у Британії минулого року шляхом такого шахрайства злочинці вкрали близько $2,8 мільярда, що в 11 разів більше, ніж у Японії.

Читайте також: Кулеба скоординував з країнами G7 допомогу енергосистемі України взимку

У Сполучених Штатах телефонне шахрайство, яким займаються групи з Південної Азії, призвело до щорічних втрат на суму близько $966 мільйонів.

У заяві також міститься визнання того, що ШІ може бути використаний для терористичних актів або інших злочинів і шахрайства, та обіцянка країн G7 сприяти обміну інформацією з бізнесом і промисловими колами для покращення можливостей розслідування таких злочинів.

Міністри погодилися закликати операторів соціальних мереж вжити заходів для запобігання їх використанню в злочинних цілях, зокрема, захисту дітей від сексуальної експлуатації, включаючи дитячу порнографію.

Що стосується економічної безпеки, країни «Групи семи» домовилися тісно співпрацювати, щоб ефективніше запобігати витоку чутливої інформації та передових технологій із державних установ і компаній.

Читайте також: Країни G7 узгодили введення санкцій щодо російських алмазів

Як повідомляв Укрінформ, на Конференції ООН зі зміни клімату COP28 країни G7+ та Україна започаткували Партнерство у сфері чистої енергії для сталого відновлення та реконструкції енергетичної системи нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-