«Війна» або «битва»: у Японії назвали ієрогліф року

«Війна» або «битва»: у Японії назвали ієрогліф року

Укрінформ
Ієрогліф зі значенням «війна» або «битва» був обраний в Японії знаком, який найкраще символізує рік, що минає.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Асоціація підтримки ієрогліфічного письма, штаб-квартира якої знаходиться в Кіото, оголосила підсумок свого щорічного голосування в понеділок способом каліграфічного ритуалу в розташованому в цьому місті буддійському храмі Кійомідзу.

Головний священнослужитель Морі Сейхан зобразив ієрогліф «сен» («війна») на великому аркуші японського паперу «васі».

Представники асоціації пояснили популярність цього ієрогліфа російським вторгненням в Україну, а також боротьбою населення Японії з впливом зростання цін та здешевлення національної валюти.

Представники асоціації також послалися на міжнародні спортивні змагання, зокрема поразки, яких японська національна збірна з футболу завдала командам Німеччини та Іспанії на Чемпіонаті світу ФІФА в Катарі.

Читайте також: Оксфордський словник назвав словом року вислів «режим гобліна»

Як повідомляв Укрінформ, словом 2022 року в Німеччині Товариство німецької мови обрало слово "Перелом" або "Зміна часів".

«Зовсім не нове слово, яке означає початок християнської ери, а в більш загальному значенні - будь-який перехід до нової ери, було виразно використано в цьому другому значенні федеральним канцлером Шольцом. Напад росії на Україну 24 лютого 2022 року знаменує собою «переломний момент в історії нашого континенту», - пояснює журі.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-