Польща отримала першу партію танків і гаубиць з Південної Кореї

Польща отримала першу партію танків і гаубиць з Південної Кореї

Укрінформ
Польща отримала першу партію південнокорейського озброєння – танки K2 і cамохідні артилерійські установки (CАУ) K9.

Участь в офіційній церемонії у Гдині на півночі Польщі взяли президент РП Анджей Дуда і міністр національної оборони країни Маріуш Блащак, передає власний кореспондент Укрінформу.

Дуда нагадав, що влітку з Південною Кореєю було підписано контракти на постачання військової техніки, а зараз перші танки та САУ вже прибули морським шляхом до Польщі.

Він наголосив, що від початку російської агресії проти України, 24 лютого, усі чітко бачать одне: лише героїзм разом із сучасним озброєнням можуть зупинити російський імперіалізм. Він повідомив, що до Польщі прибули перші 10 танків K2 та 24 CАУ K9, які стануть суттєвим посиленням польської армії.

Читайте також: Словенія передала Україні 28 танків М-55С - ЗМІ

Своєю чергою Блащак повідомив, що Польща “хоче миру, але готується до війни”. Він підкреслив, що отримане озброєння дає польській армії інструменти, аби ефективно відлякувати агресора.

Як повідомлялося, цьогоріч Польща підписала з Південною Кореєю угоди на купівлю близько тисячі танків K2, понад 600 самохідних артилерійських установок K9 і близько 300 САУ K239, а також 48 винищувачів FA-50.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-