У США помер легендарний фінансовий махінатор Берні Мейдофф

У США помер легендарний фінансовий махінатор Берні Мейдофф

Укрінформ
У Сполучених Штатах помер Берні Мейдофф – знаменитий фінансист та засновник однієї з наймасштабніших у світі фінансових пірамід, засуджений до 150 років ув’язнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Помер Мейдофф у віці 82 роки.

Смерть легендарного махінатора підтвердили в Бюро в'язниць США.

Наразі причина його смерті не розголошується. Утім, як відомо, Мейдофф минулого року клопотав про дострокове звільнення з тюрми, бо мав невиліковну ниркову недостатність, й за прогнозами йому лишалося жити не більше 18 місяців. Тоді прокуратура США відхилила запит ув’язненого.

Як відомо, Берні Мейдофф почав свою кар'єру фінансиста у 20 років. У 1960 році він заснував Bernard L. Madoff Investment Securities, яка згодом стала однією з найбільших брокерських фірм з управління капіталом. Також Мейдофф був одним з перших фінансистів, які почали використовувати комп'ютерні технології для відслідковування курсу акцій на біржі.

Компанія Мейдофа обіцяла своїм інвесторам надзвичайно високий прибуток на їх вкладення. Але, згодом виявилося, що Мейдофф просто клав їх гроші на свій особистий банківський рахунок. Він виплачував "прибуток" попереднім інвесторам, використовуючи гроші, отримані від наступних інвесторів. Торгові заяви клієнтів, що показують їх очікуваний прибуток, були повними вигадками.

У 2008 році велика кількість інвесторів захотіли перевести в готівку свої інвестиції на суму близько 7 мільярдів доларів. Проте у Мейдоффа не було достатньо грошей, щоб покрити запитані виплати. Невелику частину боргу виплатив інвесторам уряд США.

У 2009 році Мейдофф був засуджений до 150 років тюремного ув'язнення після того, як він визнав, що обдурив інвесторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-