Макрон закликав Росію та Туреччину вивести війська з Лівії

Макрон закликав Росію та Туреччину вивести війська з Лівії

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що іноземні збройні сили, зокрема Росії та Туреччини, а також парамілітарні збройні формування мають бути виведені з Лівії.

Про це він заявив на спільній пресконференції із головою ради президентства Лівії Мохаммедом аль-Менфі, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

"Турецькі, російські бойові частини та іноземні бойовики, завезені цими чи іншими країнами, мають піти якнайшвидше, оскільки лише об'єднана лівійська армія може забезпечити безпеку Лівії", - сказав Макрон.

Читайте також: На заході Триполі скоїли замах на очільника МВС Лівії

Президент також повідомив, що наступного понеділка Франція відкриє своє посольство в столиці Лівії Триполі, щоб продемонструвати свою підтримку новій владі північноафриканської країни.

"Ми зробимо все, що в наших силах, щоб захистити цей порядок денний щодо суверенітету та стабільності. У понеділок наше посольство в Триполі знову відкриється, і наш посол повернеться на вашу територію", - сказав Макрон.

Читайте також: Блінкен обговорив з європейськими лідерами виклики з боку Росії й Китаю

Нагадаємо: перехідний уряд Лівії почав свою роботу 16 березня. До його складу входять представники двох ворогуючих адміністрацій, які управляли східними та західними регіонами.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-