В Австрії провели масові рейди проти «Братів-мусульман»

В Австрії провели масові рейди проти «Братів-мусульман»

Укрінформ
В Австрії вранці 9 листопада правоохоронці провели близько 60 обшуків за місцями проживання та роботи осіб, підозрюваних у приналежності до ісламістського руху "Брати-мусульмани" та фінансуванні тероризму.

Як передає кореспондент Укрінформ, про це повідомляє австрійська газета Die Presse.

"У понеділок вранці в Австрії відбулася одна з найбільших за останні десятиліття операція скоординованих обшуків. Близько 60 рейдів по всій країні було здійснено в оточенні "Братів-мусульман" за підозрою у фінансуванні тероризму", - йдеться у повідомленні.

Операція проводилася у Відні, Нижній Австрії, Каринтії та Штирії. Під час рейдів було проведено обшуки як у квартирах, так і в офісах спілок та фірм. Заморожено рахунки та арештовано активи. Всього є близько 70 підозрюваних, 30 з них було відразу доставлено на допити.

За даними видання, операція не пов’язана безпосередньо з терактом у Відні 2 листопада і готувалася близько 2 років. Вона проводилася через підозру у відмиванні грошей та фінансуванні тероризму з боку ймовірних прихильників ісламістського руху "Брати-мусульмани".

Зазначається, що у прокуратурі Граца у понеділок вже підтвердили масштабні обшуки в оточені "Братів-мусульман", зазначивши, що вони не пов’язані з терактом 2 листопада.

Читайте також: Після теракту відсторонили від роботи начальника контррозвідки Відня

Як повідомляв Укрінформ, 2 листопада ввечері у центральній частині Відня, де розташовані численні кафе, а також синагога та церква, озброєний автоматом чоловік почав стріляти по людях. У результаті терористичного акту загинули четверо людей, ще 23 особи отримали поранення.

Читайте також: Теракт у Відні: вісьмох підозрюваних узяли під варту

Нападника, який був пов'язаний з терористичною організацією "Ісламська держава", ліквідував поліцейський спецпідрозділ.

Фото: APA/WERNER KERSCHBAUMMAYR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-