Непал відправить на Еверест команду для збору сміття

Непал відправить на Еверест команду для збору сміття

Укрінформ
Непал відправить спеціальну команду на гору Еверест для збору сміття та витягування трупів.

Про це повідомляє AFP.

"Команда з 14 чоловік буде відправлена в базовий табір Евересту з 25 квітня з метою вивезти 10 000 кг (11 тонн) сміття", - йдеться в повідомленні.

Данду Радж Гімір, начальник відділу туризму Непалу, зазначає, що їх часто звинувачують у тому, що не можуть почистити гору. "Ми зібралися разом, щоб нарешті це зробити", - сказав він.

Уряд об'єднав зусилля з асоціаціями альпіністів, армією і місцевими організаціями, щоб координувати зусилля по очищенню.

Вісім учасників піднімуться в табір на 6400 метрів, а команди по троє осіб по черзі піднімуться на 7950 метрів, де вони проведуть 15 днів, збираючи сміття на снігових схилах.

«Це перший випадок, коли уряд виступив з ініціативою очистити гору, але це неможливо зробити за один рік. Ми повинні продовжувати це», - сказав Санта Бір Шерпа з Непальської асоціації альпінізму.

Читайте також: Китай закрив для туристів базовий табір на Евересті через сміття

Як повідомляв Укрінформ, китайська влада вирішила закрити для туристів базовий табір на Евересті через збільшення кількості сміття і відходів на горі.

Також Китай буде брати з кожного альпініста по 1500 доларів США за збір сміття, а кожен альпініст повинен повертатися з 8 кілограмами сміття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-