В ООН нарахували майже 3,5 мільйона втікачів із Венесуели

В ООН нарахували майже 3,5 мільйона втікачів із Венесуели

Укрінформ
Майже 5 тисяч венесуельців змушені залишати батьківщину щодня, за кордон виїхали вже майже 3,5 млн людей.

Такі дані в п'ятницю оприлюднили УВКБ ООН, Агентство ООН у справах біженців, Міжнародна організація з міграції.

«Протягом 2018 року в середньому близько 5000 осіб щодня залишали Венесуелу в пошуках захисту або кращого життя», - підрахували в цих організаціях.

Число біженців і мігрантів із Венесуели в усьому світі наразі становить 3,4 мільйона осіб. З них, згідно з даними національних імміграційних властей та інших джерел, у країнах Латинської Америки і Карибського басейну знайшли притулок близько 2,7 мільйона венесуельців, у той час як інші попрямували до різних регіонів світу.

Найбільшу кількість біженців і мігрантів із Венесуели приймає Колумбія - понад 1,1 мільйона осіб. За нею йде Перу - 506 тис. осіб; Чилі - 288 тис.; Еквадор - 221 тис. осіб; Аргентина - 130 тис.; і Бразилія - ​​96 тис. осіб.

Мексика і країни Центральної Америки і Карибського басейну також приймають значну кількість біженців і мігрантів із Венесуели.

«Країни регіону продемонстрували величезну солідарність із біженцями та мігрантами з Венесуели і знайшли рішення, щоб допомогти їм. Але ці цифри підкреслюють навантаження на приймаючі громади і зберігається потреба в підтримці з боку міжнародної спільноти в той час, коли світова увага прикута до політичних подій у Венесуелі», - заявив Едуардо Штейн, спеціальний представник Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) і Міжнародної організації з міграції (МОМ) у справах венесуельських біженців і мігрантів.

Читайте також: У Венесуелі сталися сутички через блокування гумдопомоги

Так, латиноамериканські країни видали близько 1,3 мільйона посвідок на проживання та інших форм постійного статусу перебування венесуельців і посилили свої можливості для обробки безпрецедентного числа заяв про надання притулку. З 2014 року венесуельці подали понад 390 тис. клопотань про надання притулку, з них 232 тис. у 2018 році.

У грудні минулого року було запущено гуманітарний Регіональний план реагування на біженців і мігрантів (RMRP) для біженців і мігрантів із Венесуели, розрахований на 2,2 мільйона венесуельців і 500 тис. осіб у приймаючих громадах у 16 країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-