США будуть переконувати Росію і Китай стати на бік венесуельського народу

США будуть переконувати Росію і Китай стати на бік венесуельського народу

Укрінформ
Втручаючись у ситуацію у Венесуелі і підтримуючи режим Мадуро, Росія прагне позбавити венесуельський народ голосу.

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео на брифінгу після участі в екстреному засіданні Ради Безпеки ООН щодо ситуації у Венесуелі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Я говорив сьогодні про втручання Куби і російський вплив, втручання Росії (у ситуацію у Венесуелі - ред.), яка хоче позбавити венесуельський народ голосу. Росіяни вирішили підтримувати режим Мадуро”, - заявив Помпео, коментуючи повідомлення про доставку Росією найманців і військових сил для захисту Мадуро.

Держсекретар США додав, що очолювати Венесуелу має людина, яку підтримують самі жителі країни. Він повідомив, що США будуть переконувати всі країни світу, включно із Росією і Китаєм, стати на бік венесуельського народу.

“Ми сподіваємося, що росіяни змінять свій підхід і побачать, що на чолі Венесуели мають бути люди, яких обрали самі венесуельці. Ми будемо продовжувати дискусії з усіма, включно із Росією і Китаєм”, - розповів він.

Читайте також: Британія і Бельгія приєдналися до ультиматуму, адресованого Мадуро

Як повідомлялося, 23 січня лідер Національних зборів Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов’язків президента Венесуели.

Увечері 23 січня протести проти інавгурованого 10 січня президента Ніколаса Мадуро підтримали Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні і президент Європейської ради Дональд Туск. 22 січня про свою підтримку лідеру опозиції Хуану Гуайдо заявив президент США Дональд Трамп.​

Франція, Німеччина, Іспанія, Великобританія та Бельгія 26 січня висунули ультиматум Мадуро з вимогою впродовж восьми днів оголосити вибори у Венесуелі, інакше вони визнають в.о. президента Хуана Гуайдо.

У Венесуелі тривають акції протесту з вимогою відставки Мадуро. Вже загинули щонайменше 16 людей, сотні перебувають під арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-