Британія і Бельгія приєдналися до ультиматуму, адресованого Мадуро

Британія і Бельгія приєдналися до ультиматуму, адресованого Мадуро

Укрінформ
Президент Венесуели Ніколас Мадуро не є легітимним, і якщо протягом восьми днів не будуть призначені перевибори, Велика Британія визнає президентом спікера парламенту Хуана Гуайдо.

Про це заявив представник Великої Британії Алан Дункан на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Національна асамблея та її голова Хуан Гуайдо здатні найкраще впоратись із завданням відновлення демократії, економіки та свободи Венесуели... Ми визнаємо його як конституційного тимчасового президента, якщо нові вибори не будуть оголошені протягом наступних 8 днів”, - заявив представник Британії.

Пізніше таку саму позицію висловив представник Бельгії при ООН.

Натомість, представник Росії назвав восьмиденний ультиматум "абсурдним" і назвав уряд Мадуро "законною" владою. Він також порівняв обговорення Венесуели на екстренному засіданні Радбезу ООН із гіпотетичним обговоренням ситуації у Франції та, наприклад, протестів руху "жовтих жилетів". Він заликав "поважати законну владу Венесуели".

Читайте також: Криза у Венесуелі: Помпео звернувся до Радбезу ООН

Раніше Франція та Іспанія висунули ультиматум президентові Венесуели Ніколасу Мадуро з вимогою впродовж восьми днів оголосити вибори у країні, інакше вони визнають в.о. президента Хуана Гуайдо.

Речниця уряду ФРН Мартіна Фіц також заявила, що Німеччина готова визнати Гуайдо тимчасовим виконувачем обов'язків президента Венесуели, якщо в країні не будуть оголошені вибори.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-