Польща проситиме Раду Європи допомогти з поверненням уламків літака Качинського

Польща проситиме Раду Європи допомогти з поверненням уламків літака Качинського

Укрінформ
Глава МЗС Польщі Яцек Чапутович заявив, що санкції проти Росії є цілком обгрунтованими.

На цьому він наголосив в ефірі радіо Wnet

"У нас є фундаментальна різниця у поглядах з Росією. Насамперед, ми вважаємо, що Росія порушила міжнародне право, здійснюючи агресію в Україні. Тому санкції проти Росії є обрунтованими", - наголосив Чапутович.

Він додав, що Польща підтримує територіальну цілісність України у кордонах, визнаних міжнародним правом, а також виступає за збереження санкцій проти РФ, поки не відбудеться якихось серйозних змін у російській політиці.

Читайте також: ПАРЄ вимагає від Росії передати Польщі уламки літака Качинського

Ще однією важливою розбіжністю у поглядах глава МЗС Польщі назвав справу щодо повернення Росією Польщі уламків урядового літака Ту-154М. Він звернув увагу на нещодавно ухвалену важливу резолюцію ПАРЄ, в якій Росію закликають до повернення літака.

Чапутович зауважив, що у Страсбурзі 14 листопада він переконуватиме генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда щодо потреби посередництва Ради Європи у справі повернення уламків літака до Польщі.

Як відомо, Росія вже понад вісім років утримує уламки розбитого літака Ту-154М, мотивуючи це нібито проведенням російського слідства у справі Смоленської катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-