НАТО і ЄС підписали вже другу декларацію про оборону

НАТО і ЄС підписали вже другу декларацію про оборону

Укрінформ
НАТО і Євросоюз поглибили партнерство у сфері безпеки та оборони.

Підписання декларації відбулося у вівторок у Брюсселі напередодні проведення саміту НАТО, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Від ЄС документ підписали президенти Європейської ради Дональд Туск та Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Від НАТО – генеральний секретар Єнс Столтенберг.

«Ми домовилися зміцнити зв’язки між ЄС і НАТО у критично важливих сферах. Вони включають покращення пересування військ та військового оснащення, спільну готовність до кібератак, боротьбу з тероризмом, припинення нелегальної міграції у Середземному морі», - заявив Туск.

Читайте також: Президенти України і Польщі проведуть переговори у Брюсселі

У свою чергу, генеральний секретар НАТО Столтенберг наголосив, що підписана декларація підтверджує тверді зобов’язання сторін діяти разом та поглиблювати співробітництво заради безпеки націй і громадян.

У документі сторони зобов’язуються поглиблювати співпрацю, зокрема у сферах військової мобільності, протидії тероризму, а також зміцнення стійкості перед хімічними, біологічними, радіологічними та ядерними ризиками.

Слід зазначити, що це вже друга спільна декларація про співробітництво, підписана між ЄС і Альянсом. Перша була ухвалена на Варшавському саміті НАТО у 2016 році.

фото: NATO Reviev

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-