Чорногорія та Албанія разом займуться проблемами міграції та безпеки

Чорногорія та Албанія разом займуться проблемами міграції та безпеки

Укрінформ
Уряди Чорногорії і Албанії вперше в історії провели спільне засідання — пообіцяли спільно протистояти проблемам міграції, національних меншин та безпеки.

Про це повідомляє Balkan Insight.

"Уряди Чорногорії і Албанії у вівторок провели безпрецедентне спільне засідання, пообіцявши разом працювати над вирішенням проблем міграції, біженців, національних меншин та безпеки», - йдеться в повідомленні.

Засідання пройшло в північному албанському місті Шкодра.

Уряди двох країн підписали спільну декларацію і 12 угод про взаємну допомогу в надзвичайних ситуаціях, про відкриття спільного прикордонного переїзду «Кхла-Зогай» для міжнародних вантажних і пасажирських перевезень, а також про співпрацю у транскордонній операції з контролю за повітряним простором.

Читайте також: Наплив мігрантів: Чорногорія звертається до прикордонного агентства ЄС за допомогою

Як зазначає видання, прем'єр-міністр Албанії Еді Рама високо оцінив ставлення чорногорської влади до етнічної албанської меншини в Чорногорії. Він також зазначив, що при ухваленні закону про меншини Албанія надала чорногірській меншині у країні статус, на який вона заслуговує.

Очікується, що представники бізнесу обох країн також обговорять співробітництво в галузі торгівлі, туризму, енергетики, транспорту, сільського господарства, інформаційних технологій і деревообробки.

Фото: gov.me.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-