Іран не чекатиме чужого схвалення для створення зброї - президент

Іран не чекатиме чужого схвалення для створення зброї - президент

Укрінформ
Іран продовжуватиме виробляти всю необхідну для його оборони зброю, але не має наміру проявляти якусь агресію на аресу сусідів.

Про це президент Ірану Хасан Рухані заявив під час військового параду у Тегерані, приуроченого до дня Армії, повідомляє AFP

"Ми повідомляємо всьому світу, що вироблятимемо будь-яку зброю, якої ми потребуємо, або при потребі її купуватимемо. Ми не чекали... і не чекатимемо ваших зауважень чи схвалення", - сказав Рухані.

Водночас він підкреслив, що розвиток оборонної потужності Ірану не означає наміру країни проявляти агресію щодо сусідів.

Читайте також: Іран пригрозив Ізраїлю відповіддю на авіаудар по Сирії

Президент Ірану зазначив, що вважає діалог єдиним шляхом вирішення проблем і що разом з розвитком армії країна продовжить виступати проти збройних зіткнень.

"Ми хочемо дружніх і братерських взаємин з нашими сусідами, і ми говоримо їм, що наша зброя, наше спорядження, наші ракети, наші літаки, наші танки не проти вас, вони для оборони", - сказав Рухані.

Як відомо, Сполучені Штати Америки та їх союзники вимагають, щоб Іран стримував свою програму балістичних ракет, але Тегеран вважає її вирішальною для своєї оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-