YouTube заблокував заклик Навального — той киває на “кротів” Путіна

YouTube заблокував заклик Навального — той киває на “кротів” Путіна

Укрінформ
Відеозвернення опозиціонера Олексія Навального в YouTube із закликом на всеросійську акцію протесту в січні проти участі Путіна у виборах президента Росії виявилося заблокованим.

Про це політик написав на своєму сайті.

"Віроломно і без оголошення війни YouTube заблокував вчорашній ролик із закликом брати участь у страйковій акції 28 січня. Щойно ми з'ясували формальну причину, вона звучить екзотично: неправомірні хештеги. Такого раніше ми не зустрічали. Хештеги були #забастовка #Навальный2018 #28января і таке інше. Як їх можна оголосити "неправомірними"? Листи написали, чекаємо відповідей", - відзначив Навальний.

На його думку, є два можливі пояснення цьому факту. Перше - "путінсько-пригожинська інтернет-фабрика" знайшла уразливий до маніпуляцій алгоритм YouTube і навчилася включати автоматичне блокування через масові скарги ботів.

Читайте також: Навальний скликає росіян на "страйк виборців"

Але ймовірнішим Навальный вважає другий варіант: "У влади є "кроти" (свої люди, як завгодно назвіть) у російському і/або міжнародному YouTube, які допомагають маніпулювати системою та пояснюють, як це робити".

Як повідомлялося, 25 грудня російська ЦВК відмовилася реєструвати Навального кандидатом у президенти через вирок у справі "Кіровлісу". У відповідь політик закликав бойкотувати вибори і анонсував акцію протесту. Після цього в Кремлі заявили про необхідність перевірити заклики Навального до бойкоту виборів на відповідність російському законодавству.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-