СДПН переобрала Шульца лідером і підтримала переговори щодо створення уряду

СДПН переобрала Шульца лідером і підтримала переговори щодо створення уряду

Укрінформ
З'їзд Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у четвер більшістю голосів переобрав Мартіна Шульца головою партії та проголосував за початок переговорів з християнським блоком.

Про це з Берліна повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це будуть важкі переговори, але ясно одне - Німеччині потрібен стабільний уряд», - заявив за підсумками з'їзду генеральний секретар СДПН Андреас Шойєр.

Читайте також: Політична криза в Німеччині: партія Шульца виступає за "Велику коаліцію"

Про стратегію партія говоритиме в неділю і понеділок. Самі коаліційні переговори повинні розпочатися наступного тижня. І, як заявив Мартін Шульц, «результати відкрито» і «не буде ніякого автоматизму» в прийнятті рішення.

«Ми не будемо правити будь-яку ціну», - запевнив Шульц, за якого проголосувало не менше 82% (проти 100% на початку року).

Читайте також: Меркель готова створювати уряд з Шульцем

Нагадаємо: на виборах до Бундестагу 24 вересня СДПН показала найгірший в післявоєнній історії результат - 20,5% (153 місця в парламенті), після чого Шульц заявив, що його партія не буде створювати уряд Великої коаліції з ХДС (партія канцлера Ангели Меркель) і ХСС. Однак після провалу переговорів щодо створення коаліції ХДС/ХСС з лібералами та "зеленими" питання знову було винесено на порядок денний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-