Політична криза в Німеччині: партія Шульца виступає за

Політична криза в Німеччині: партія Шульца виступає за "Велику коаліцію"

Укрінформ
Керівництво Соціал-демократичної партії Німеччини проголосувало за вступ у переговори з Християнсько-демократичним і Християнсько-соціальним союзами про формування уряду так званої Великої коаліції.

Питання обговорювалося на засіданні президії в понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Берліні.

"Президія партії виступає за переговори з іншими партіями - ХДС і ХСС", - сказав лідер СДПН Мартін Шульц на прес-конференції після засідання. 

Він уточнив, що "вирішальне слово залишається за членами партії", з'їзд якої відбудеться 7-9 листопада. "Якщо з'їзд підтримає це рішення, ми розпочнемо переговори з керівництва інших партій, як того бажає президент (Штайнмаєр)", - сказав політик.

Шульц також повідомив, що на партз'їзді буде обговорено і таку «форму співпраці» як уряд меншості. Раніше соціал-демократи говорили, що не блокуватимуть рішення подібного уряду, якщо він буде створений. Лідер ХДС Ангела Меркель виступає проти подібної альтернативи. 

Глава СДПН відзначив, що йдеться про майбутнє країни і Європи, про демократію та інтереси громадян. 

Читайте також: Коаліціада в Німеччині: повернення до Плану А

Він також підкреслив, що перед новим урядом постануть величезні виклики і завдання. 

Яким буде рішення з'їзду, прогнозувати складно: у партії, особливо в її молодіжному крилі, сильні голоси, які виступають проти "Великої коаліції", що правила країною останні 4 роки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-