Меркель готова створювати уряд із Шульцем

Меркель готова створювати уряд із Шульцем

Укрінформ
Голова Християнсько-демократичного союзу Ангела Меркель підтвердила готовність створити уряд з партнерами по попередньому законодавчому періоду, Соціал-демократичною партією Німеччини.

Про це вона заявила в понеділок журналістам у Берліні після засідання правління ХДС, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН. 

"Ми готові до переговорів з СДПН", - запевнила канцлер, додавши, що будь-які подібні переговори потребують компромісів, а також те, що в минулому уряді ХДС/ХСС і СДПН могли знаходити спільні рішення при позиціях, що не завжди співпадають.

Вона відзначила, що в партії проаналізували ситуацію з провалом коаліційних переговорів з Вільною демократичною партією і Зеленими і у черговий раз підтвердили свою позицію, яка полягає в готовності блоку ХДС/ХСС як сили, що перемогла на вересневих виборах, взяти на себе відповідальність.

Меркель наголосила на важливості створення стабільного уряду. 

"Люди чекають від нас, що їх проблеми будуть вирішені. Ми пов'язуємо це із стабільним урядом", - сказала вона. До того ж, додала канцлер, цього від Німеччини чекають і в Європі, для якої наступні роки будуть багато в чому вирішальними, і від голосу ФРН багато залежить. 

Читайте також: Чверть німців - за нові вибори у Бундестаг

У четвер президент Франк-Вальтер Штайнмайєр запросив на загальну зустріч керівників ХДС, ХСС і СДПН.

Як показало новітнє опитування соціологічного інституту Forsa, ідею Великої коаліції підтримують 40% респондентів, а перевиборів хочуть лише 26%. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-