Нобелівську премію миру отримав рух із заборони ядерної зброї

Нобелівську премію миру отримав рух із заборони ядерної зброї

Укрінформ
Нобелівську премію миру в 2017 році отримав Міжнародний рух із заборони ядерної зброї (ICAN) за «роботу із залучення уваги до катастрофічних гуманітарних наслідків від використання ядерної зброї».

Про це йдеться на сайті Нобелівського комітету.

«Норвезький Нобелівський комітет вирішив присудити Нобелівську премію миру на 2017 рік Міжнародної кампанії за скасування ядерної зброї (ICAN)», - йдеться у повідомленні.

Організація отримала нагороду за свою роботу у залученні уваги до катастрофічних гуманітарних наслідків будь-якого застосування ядерної зброї, а також за її новаторські зусилля «по досягненню підписання угоди про заборону такої зброї». Мається на увазі Договір про заборону ядерної зброї, до якої 7 липня 2017 року приєдналися 122 держави-члена ООН.

Читайте також: Нобелівську премію з літератури отримав Кадзуо Ісігуро

Як повідомлялося, раніше були вручені Нобелівські премії з медицини (за «біологічний годинник»), фізики (за відкриття гравітаційних хвиль), хімії (за кріоелектронну мікроскопію) і літератури (Кадзуо Ісігуро).

2016 року Нобелівську премію миру отримав Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос за кроки з врегулювання конфлікту з бойовиками FARC.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-