Нобелівську премію з літератури отримав Кадзуо Ісігуро

Нобелівську премію з літератури отримав Кадзуо Ісігуро

Укрінформ
Лауреатом Нобелівської премії з літератури 2017 року став британський письменник  японського походження Кадзуо Ісігуро.

Про це повідомляється на сайті Нобелівського комітету.

"Нобелівська премія 2017 року з літератури присуджується Кадзуо Ісігуро, який у своїх романах великої емоційної сили розкрив безодню під ілюзорним змістом нашого зв'язку зі світом", - йдеться в повідомленні шведської Академії.

Ісігуро нагороджений премією "Віттбред" за свій другий роман "Художник хиткого світу" і Букерівською премією за "Залишок дня". Крім того, "Коли ми були сиротами" і "Не відпускай мене" номінувалися на Букерівську премію, також його включили у список 100 найкращих романів усіх часів за версією журналу Time.

Минулого року найпрестижнішу в світі літературну премію отримав американський автор-виконавець Боб Ділан за "створення нових засобів поетичної виразності всередині великої американської пісенної традиції".

Як повідомлялося, Нобелівську премію з хімії цього року отримали Жак Дубочот, Джоакім Франк та Річард Гендерсон за дослідження у кріоелектронній мікроскопії.

Нагороду з фізики отримали Райнер Вейсс, а також Баррі Баріш та Кіп Торн - за внесок у відкриття гравітаційних хвиль на детекторі LIGO.

Премію у галузі фізіології та медицини присудили професорам Джеффрі Голу, Майклу Розбашу та Майклу Янгу за їхнє дослідження циркадного ритму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-