У канадському парламенті вшанували пам'ять жертв Голодомору

У канадському парламенті вшанували пам'ять жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
У федеральному парламенті Канади в Оттаві відбувся офіційний захід на відзначення 83-іх роковин Голодомору в Україні.

Як передає кореспондент Укрінформу, прийом відвідали лідери української громади, дипломати, депутати від різних партій та навіть три федеральні міністри.

Звернення від прем'єр-міністра Джастіна Трюдо зачитала міністр міжнародної торгівлі Христя Фріланд. Вона наголосила на великих жертвах, які понесла Україна у двадцятому сторіччі, виборюючи незалежність, та на значному внескові вихідців з України у становлення і розвиток Канади.

Посол України в Канаді Андрій Шевченко подякував канадцям за збереження української культурної спадщини, часто недоступної мешканцям радянської України. Він нагадав, що перший пам’ятник жертвам Голодомору був встановлений у канадській провінції Альберта за 30 років до того, як подібний монумент з’явився у Києві.

Присутні мали змогу переглянути виставку, розгорнуту в одному із приміщень парламенту, про жахливий штучний голод, на який українців прирекли радянські керманичі.

Нагадаємо: Канада стала першою державою, яка визнала Голодомор актом геноциду українців ще у 2008 році. З того часу у парламенті країни регулярно відбуваються офіційні заходи на відзначення роковин тих жахливих подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-