Зеленська ознайомилася з роботою фабрики-кухні в Бучі

Зеленська ознайомилася з роботою фабрики-кухні в Бучі

Фото
Укрінформ
Фабрика-кухня в Бучі Київської області обслуговує вже 13 шкіл та понад чотири тисячі дітей.

Про це перша леді України Олена Зеленська повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Дружина Президента відвідала підприємство разом із представниками Київської, Запорізької та Чернігівської обласних військових адміністрацій, мерами Бучі, Славутича і Вишневого, а також представником Міністерства освіти і науки України та керівником команди реформи шкільного харчування.

«Відчувається, що цей проєкт - окрім того, що дав додаткове дихання Бучі, - ще й внесок у суспільну стійкість. Адже якісно й гарантовано нагодувати дітей - це підсилити водночас і їхні родини, додати їм «порцію» впевненості в житті», - зазначила Зеленська.

Як зауважила вона, особливою технологією фабрики-кухні є шокове охолодження. Це коли свіжа, ще гаряча страва миттєво проходить шлях від +65 °С до +5 °С, що дає змогу зберегти її безпечною та свіжою для доправлення у найвіддаленіші заклади.

Зеленська разом із посадовцями відвідала Синяківський і Бучанський ліцеї, де ознайомилася з тим, як розігрівають та подають на стіл обіди, доправлені у спеціальних боксах.

Читайте також: На Київщині торік створили понад 2,5 тисячі нових місць у дитсадках – ОВА

«Учні, які сьогодні обідали в нашій компанії, скоро підуть на літні канікули так само, як і всі інші. Хочеться звернутися до їхніх дорослих: будь ласка, не забувайте, що мета реформи шкільного харчування – закласти саме здорові харчові звички на все життя. Ось чому важливо, що і як їстимуть ваші (наші) діти вдома», - зауважила перша леді.

За її словами, «чудово, якщо і шкільні, і домашні обіди, сніданки та вечері будуть на одній хвилі – не лише смачній, а й корисній. Це додасть сил і на успішне навчання, і на ціле життя - здорове та довге».

Дружина Президента нагадала, що в межах реформи шкільного харчування існує три моделі: базова кухня, опорна кухня та фабрика-кухня, яка готує на кілька закладів. Усе для зручності тих, кого треба нагодувати, а також для свіжості і якості страв.

Читайте також: У Лозовій на Харківщині побудують ще одну фабрику-кухню - Зеленська

«Фабрика-кухня - поки що єдина й найпотужніша серед усіх. Принаймні доти, доки не збудуємо другу таку на Харківщині», - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, будівництво фабрики-кухні в Бучі Київської області завершилося наприкінці минулого року. Це перший у країні заклад такого типу.

Фото: Олена Зеленська, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-