Голова Нацполіції прокоментував розслідування Bihus.info про родинний бізнес

Голова Нацполіції прокоментував розслідування Bihus.info про родинний бізнес

Укрінформ
Голова Національної поліції Іван Вигівський заявив, що всі відомості про свої активи, дружини, а також доньки вказав у деклараціях, які містяться у відкритому доступі на сайті НАЗК.

Про це він написав у Фейсбуці, коментуючи розслідування Bihus.info, зокрема, про те, що нібито його родинний бізнес торгував з фірмами, діяльність яких розслідувала Нацполіція, передає Укрінформ.

«З приводу сюжету, що був опублікований на одному з Youtube-каналів, можу лише зауважити, що відомості щодо моїх декларацій, поданих з 2015 року, містяться у відкритому доступі на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, де зазначені активи мої та моєї дружини, а також доньки на момент спільного проживання», - зазначив він.

Читайте також: Спілкування з поліцією і ТЦК щодо мобілізації має фіксуватися на фото/відео - Вигівський

За його словами, вся ця інформація є доступною для всіх та не є таємницею.

«Крім того, відповідно до вимог законодавства, я пройшов спеціальну перевірку, яка включала, в тому числі, і перевірку декларації. Тож не маю сумніву, що я та моя сім’я, а також спосіб мого життя, знаходяться під постійним контролем антикорупційних органів, що є добре. Адже це дозволяє нам залишатися відкритими у відносинах з суспільством», - заявив глава НПУ.

Вигівський висловив вдячність за постійну увагу медіа до роботи Нацполіції та його особисто.

Читайте також: Тотального стеження не буде: у МВС роз'яснили, що фіксуватиме система відеокамер у публічних місцях

«Постійний аналіз декларацій журналістами – це гарна форма громадського контролю у демократичній країні», - вважає він.

Як повідомлялося, у розслідуванні Bihus.іnfo йдеться, що нібито родинний бізнес очільника Нацполіції торгував із фірмами, діяльність яких розслідувала НПУ.

Зокрема, за інформацією розслідувачів, на сестру Вигівського оформлена частка в компанії ТОВ «Югнефтепродукт», що займається гуртовою торгівлею пальним.

Зазначається, що упродовж 2022-2023 років ця фірма нібито торгувала щонайменше з двома фігурантами кримінальних проваджень, слідство у яких вела поліція під керівництвом Вигівського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-