Напад вчителя на учня-переселенця у київській школі: Лубінець взяв справу під контроль

Напад вчителя на учня-переселенця у київській школі: Лубінець взяв справу під контроль

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до правоохоронних органів з метою якісного й неупередженого розслідування та взяв на особистий контроль справу щодо жорстокого поводження вчителя школи № 37 міста Києва з учнем-переселенцем з Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець повідомив у Телеграмі.

За його словами, поведінка вчителя, яка зафіксована на відео, містить ознаки кримінального правопорушення – погрози вбивством, нанесення тілесних ушкоджень.

"А якщо додати до цього обставини, які обтяжують покарання, – висловлювання, що несуть дискримінаційний характер, можна ймовірно припускати, що порушення вчинили на ґрунті ненависті, і за 161 статтею Кримінального кодексу України дії визначаються, як розпалювання ненависті за ознакою соціального походження та місця проживання”, - заявив Лубінець.

Уповноважений з прав людини нагадав, що за безпеку в школі насамперед відповідає його керівництво або ж засновники закладу. Тому також скерував запит до Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації щодо здійснення службової перевірки, відсторонення від роботи вчителя через ці дії та вжиття заходів реагування.

Про результати обов’язково мають повідомити Офіс Омбудсмана.

Читайте також: У США поліція застрелила учня, який прийшов до школи зі зброєю

Як повідомлялося, вчитель фізкультури київської школи №37 накинувся на учня переселенця з Луганщини, назвавши його сепаратистом.

Управління освіти Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації спільно з адміністрацією навчального закладу, ювенальною превенцією та учасниками освітнього процесу загальноосвітнього закладу середньої освіти №37 здійснює розгляд зазначеної ситуації.

За результатами розгляду, у найкоротші терміни буде ухвалено відповідні управлінські рішення. Про вищезазначене обіцяють додатково поінформувати.

Фото: guide.kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-