НАЗК склало протокол на Вілкула

НАЗК склало протокол на Вілкула

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол щодо народного депутата Олександра Вілкула.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Складено протокол стосовно народного депутата України Вілкула Олександра, який за наявності приватного інтересу вніс у порядку статті 15 Закону України "Про статус народного депутата України" на розгляд ВРУ депутатський запит, чим порушив вимоги пункту 3 частини першої статті 28 Закону України "Про запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

Також агентство склало два протоколи стосовно керівника Дергачівської місцевої прокуратури Харківської області (на час вчинення адмінправопорушення) Володимира Пісоцького, який не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів "і в його умовах розглянув заяву про вчинення кримінального правопорушення стосовно себе та підписав лист щодо її направлення до Дергачівського відділу поліції ГУНП в Харківській області".

"Крім того, складено вісім протоколів стосовно головного лікаря Київської міської клінічної лікарні № 10 Данила Добуша, який не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів, що виник у зв’язку з виданням наказу про преміювання свого сина, та вчинив дії в умовах цього конфлікту", - відмітили у НАЗК.

Читайте також: НАЗК внесло припис голові Нацбанку

Нацагентство також склало шість протоколів стосовно колишнього директора Полянківської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів Баранівської міської ради Людмили Яковчук, яка видала накази про призначення на посади своїх чоловіка та рідного брата.

"Складено 4 протоколи стосовно директора Соледарського професійного ліцею Віктора Бричака, який не повідомив Міністерство освіти і науки України про наявність у нього реального конфлікту інтересів, що виник у зв’язку з виданням наказів про преміювання його дружини та невістки, та вчинив дії в умовах цього конфлікту", - повідомили у Нацагентстві.

У НАЗК нагадали, що відповідальність за неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів передбачена частиною першою статті 172-7 КУпАП, а за вчинення дій чи прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів – частиною другою цієї статті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-