Мовлення UA|TV у Білорусі сприятиме розумінню реальної ситуації в Україні - посол

Мовлення UA|TV у Білорусі сприятиме розумінню реальної ситуації в Україні - посол

Фото, відео
Укрінформ
Мовлення українського телеканалу іномовлення UA|TV у Білорусі має важливе значення для розуміння ситуації в Україні, оскільки доноситиме неупереджену інформацію.

Таку думку висловив посол України в Білорусі Ігор Кизим під час презентації телеканалу у Посольстві України в Мінську, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мовлення телеканалу UA|TV у Білорусі має важливе значення для розуміння того, що відбувається в Україні, всією білоруською аудиторією та розуміння того, що ми маємо пізнавати одне одного глибше»,- сказав дипломат.

Він зауважив, що відбувається пряма агресія Росії, і білоруські глядачі знають про це в контексті «російських передач а-ля Соловйов, а-ля «Шестьдесят минут», які подають інформацію у дуже викривленому вигляді.

У Мінську відбулася презентація телеканалу UATV / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

«Я дуже радий, що тепер у білоруського глядача з'являється можливість отримати неупереджену інформацію про те, що відбувається в Україні», - додав посол України.

Держсекретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко на презентації зауважив, що UA|TV є державним українським телеканалом, орієнтованим на міжнародну аудиторію.

«Однозначно, інформація на телеканалі є виваженою, неконфліктною. Інформаційне наповнення спрямоване на те, щоб світ отримав правду про Україну», - сказав Біденко.

Він зауважив, що запуск телеканалу UA|TV у Білорусі є спільною домовленістю президентів Петра Порошенка і Олександра Лукашенка, а над втіленням ідеї працювали також посол України в Білорусі, Міністерство інформації Білорусі, Мінінформполітики України.

Директор телеканалу іномовлення Людмила Березовська повідомила, що UA|TV в Білорусі транслюватиме програми російською мовою.

Вона також зауважила, що новинні блоки на телеканалі займають 10 хвилин кожної години ефіру. Крім того, демонструються історичні, культурні програми, висвітлюються теми моди і спорту.

Читайте також: На Луганщині поширюється мовлення українських телеканалів

Як відомо, про запуск українського телеканалу в кабельні мережі Білорусі президенти Петро Порошенко і Олександр Лукашенко домовилися ще в 2014 році.

24 січня 2019 року UA|TV отримав дозвіл на мовлення в цій країні.

З початку лютого український телеканал UA|TV включено до переліку мовників, представлених у кабельних мережах Білорусі. UA|TV - український телеканал іномовлення, який розпочав трансляцію 1 жовтня 2015 року.

UA|TV здійснює мовлення українською, англійською, арабською, кримськотатарською та російською мовами. Щогодини в ефірі телеканалу проходять прем'єри основних випусків новин: російською (шість разів на день), українською (тричі на день), англійською (двічі на день), арабською (раз на день) та кримськотатарською (раз на день) мовами.

Мета телеканалу UA|TV - забезпечення доступу іноземної аудиторії до об'єктивної, актуальної та повної інформації про події в Україні, українську історію і культуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-