Луценко визнав, що деякі деталі до військової техніки завозяться контрабандою з РФ

Луценко визнав, що деякі деталі до військової техніки завозяться контрабандою з РФ

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко визнав, що деякі деталі до військової техніки завозяться контрабандою з Росії.

Про це він зазначив під час прес-конференції у середу, повідомляє Укрінформ.

"Деякі деталі до зразків техніки часів СРСР виробляються лише в Росії. Ні для кого не секрет, що останні роки більшість цих запчастин український оборонпром отримує від волонтерів і підприємців, які в контрабандний спосіб доставляють їх із території РФ. У часи війни для воюючої країни, я вважаю, це прийнятно", - сказав Луценко.

При цьому він назвав аморальним "грубу наживу на такому бізнесі".

"Всі ми розуміємо, що армія потребує техніки, але ніхто у нашому суспільстві не розуміє, чому окремі ділки вважають за можливе на цьому заробляти мільйони і мільйони державних коштів", - додав він.

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний Ігор Гладковський - син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Ігор Гладковський разом зі своїми спільниками нібито втричі дорожче постачали на українські оборонні підприємства деталі до військової техніки, які були ввезені контрабандою з Росії.

Читайте також: Корупція в оборонній сфері: НАБУ перевіряє інформацію ЗМІ

Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

У відповідь Олег Гладковський відкинув звинувачення у корупції, які пролунали у програмі "Наші гроші", та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Він також звернувся з проханням на час перевірки правоохоронними органами викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Президент Петро Порошенко підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-