Корупція в оборонній сфері: НАБУ перевіряє інформацію ЗМІ

Корупція в оборонній сфері: НАБУ перевіряє інформацію ЗМІ

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро порушило справу щодо ймовірної корупції в оборонній сфері, про яку йдеться у журналістському розслідуванні проекту "Наші гроші".

Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

Зазначається, що частина відомостей, викладених у журналістському розслідуванні Лесі Іванової, уже досліджується в межах досудових розслідувань, здійснюваних детективами НАБУ.

"Щодо інших фактів можливого заволодіння грошовими коштами державних підприємств та державного бюджету України, вчиненого організованою групою в особливо великих розмірах, то 26.02.2019 детективи #НАБУ внесли відомості до ЄРДР та розпочали досудове розслідування за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста "Bihus.info" Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Читайте також: Фірми із журналістського "викриття" є об'єктами розслідувань НАБУ

У відповідь перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Він також звернувся з проханням на час перевірки правоохоронними органами викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Президент Петро Порошенко підтримав відсторонення Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-