Фірми із журналістського

Фірми із журналістського "викриття" є об'єктами розслідувань НАБУ

Укрінформ
Фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста "Bihus.info" Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів Національного антикорупційного бюро.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Детективи НАБУ проаналізують інформацію про факти корупції в оборонній сфері, викладену в журналістському розслідуванні Лесі Іванової, та нададуть цим даним належну оцінку. Зазначимо, що підприємства, про які йдеться в матеріалі, вже є об'єктами розслідувань НАБУ", - зазначається у повідомленні.

У НАБУ вказують, що детективи розслідують корупцію приблизно на 15 підприємствах оборонно-промислового комплексу в межах кількох десятків кримінальних проваджень.

Читайте також: Укроборонпром прокоментував "корупційні викриття" у ЗМІ

Щодо одного з таких підприємств — Львівського бронетанкового заводу — розслідування завершено, і з липня 2018 року справа слухається в суді.

У відомстві зазначають, що складність розслідування корупційних схем в оборонній сфері часто зумовлена закритими процедурами закупівель товарів без проведення конкурсних торгів, а частина документів, які можуть бути доказами, мають гриф секретності.

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-