Укроборонпром прокоментував

Укроборонпром прокоментував "корупційні викриття" у ЗМІ

Укрінформ
В Укроборонпромі не будуть оцінювати зміст інформації, викладеної в розслідуванні програми "Наші гроші", та називають маніпулятивним виклад окремих розрізнених даних щодо ТОВ "Оптимумспецдеталь".

Про це повідомляє прес-служба концерну "Укроборонпром".

"У ДК "Укроборонпром" вважають некоректним оцінювати зміст інформації, оприлюдненої програмою "Наші гроші". Адже журналісти не вказали джерел її отримання і здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних. Водночас повідомляємо, що тематика програми, зокрема щодо діяльності ТОВ "Оптимумспецдеталь", свідчить, що її автори скористалися інформацією, яка могла бути отримана у рамках кримінальних проваджень, відкритих у 2015-16 рр.", - заявляють в прес-службі.

В заяві концерну названо п'ять кримінальних проваджень, де фігурує ТОВ "Оптимумспецдеталь" та наголошується, що ДК "Укроборонпром" у рамках порушених кримінальних проваджень надає слідчим усю необхідну інформацію.

"Журналісти програми "Наші гроші", які маніпулятивно використали закриту інформацію з кримінальних розслідувань, мають звертатися за її перевіркою до першоджерел. Вважаємо, що факти довільного використання інформації, що має відношення до питань національної безпеки, мусять отримати належну юридичну оцінку компетентних органів. Закликаємо журналістів до відповідальності, а політичні сили – утриматися від спекуляцій і подальших інформаційних диверсій", - наголосили в Укроборонпромі.

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація щодо "багаторічної схеми вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко 26 лютого з парламентської трибуни заявила про намір розпочати процедуру імпічменту Президента у зв'язку з цією інформацією.

Натомість лідер фракції БПП Артур Герасимов заявив у відповідь, що оприлюднені у ЗМІ факти стосуються періоду прем'єрства Тимошенко.

Читайте також: Корупція в оборонній сфері: Гладковський піде до суду, Тимошенко погрожує імпічментом

Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила, що, за її даними, державний концерн "Укроборонпром" і заступник секретаря РНБО Олег Гладковський позиватимуться до журналістів програми "Наші гроші", де пролунали звинувачення у розкраданні в оборонній сфері. І вимагатимуть або вибачень, або "неспростовних доказів" поданої інформації.

Президент Петро Порошенко підтримав відсторонення Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час розслідування та вимагає від правоохоронних органів перевірити оприлюднену журналістами інформацію.

Президент Петро Порошенко підтримав відсторонення Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час розслідування та вимагає від правоохоронних органів перевірити оприлюднену журналістами інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-