ВРП внесе подання Президенту про призначення на посади до місцевих судів двох суддів

ВРП внесе подання Президенту про призначення на посади до місцевих судів двох суддів

Укрінформ
Вища рада правосуддя (ВРП) ухвалила внести подання Президентові України Петру Порошенку про призначення на посади до місцевих судів двох суддів, які успішно пройшли кваліфікаційне оцінювання.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні ВРП у четвер, інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності. 

“За результатами розгляду рекомендацій Комісії Вищою радою правосуддя не встановлено обставин, які відповідно до закону могли б бути підставою для відмови у внесенні Президентові України подання про призначення суддів на посади», - ідеться в повідомленні.

Таким чином, ВРП ухвалила внести подання Президенту про призначення Тетяни Київської на посаду судді Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області та Олесі Антонюк на посаду судді Камінь-Каширського районного суду Волинської області.

Читайте також: ВРП внесе подання Президенту про переведення 81 судді апеляційних судів

Як зазначається, повноваження суддів припинилися у зв'язку із закінченням строку, на який їх було призначено, однак вони обіймають посади у відповідних судах, а отже, ці посади не є вакантними.

За результатом кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України зазначених суддів було визнано такими, що відповідають займаній посаді, та рекомендовано для призначення на посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-