ВРП внесе подання Президенту про переведення 81 судді апеляційних судів

ВРП внесе подання Президенту про переведення 81 судді апеляційних судів

Укрінформ
Вища рада правосуддя внесе Президентові України Петру Порошенку подання про переведення 81 судді апеляційних судів до новостворених.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні у вівторок, інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП (http://www.vru.gov.ua/news/4004).

Як зазначається, ВРП ухвалила внести подання Президенту України про переведення 81 судді ліквідованих апеляційних судів.

Із переліком суддів та судів, куди їх переведено, можна ознайомитися на сайті ВРП.

Читайте також: Вища рада правосуддя звільнила п'ятьох суддів

Окрім того, повідомляється, що ВРП відклала розгляд питання щодо внесення подання Президенту України про переведення суддів Харківського апеляційного господарського суду Алли Білецької, Наталії Гребенюк, Олени Істоміної та Ірини Тарасової на посаду судді Східного апеляційного господарського суду.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України своїм рішенням рекомендувала зазначених суддів для переведення до новостворених апеляційних судів у апеляційних округах, інформують у ВРП.

Також нагадують, що Указом Президента України від 29 грудня 2017 року № 452/2017 «Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах» ліквідовано апеляційні суди та утворено апеляційні суди в апеляційних округах.

Згідно з законом України «Про судоустрій і статус суддів», суддю можна перевести до іншого суду без його згоди у разі реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду.

Окрім того, відповідно до ч. 3 ст. 82 цього закону, переведення судді на посаду судді до іншого суду того самого або нижчого рівня може здійснюватися без конкурсу тільки у випадках реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду, в якому такий суддя обіймає посаду судді.

Як повідомлялося, 21 серпня ВРП ухвалила рішення внести подання Президентові України Петру Порошенку про переведення 389 суддів ліквідованих апеляційних судів, а 23 серпня - 216 суддів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-