Суд відпустив Колмогорова і відправив справу на

Суд відпустив Колмогорова і відправив справу на "друге коло"

Оновлено
Укрінформ
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ (ВССУ) прийняв рішення відправити справу засудженого до 13 років прикордонника Сергія Колмогорова для повторного розгляду.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із зали суду.

"Колегія суддів ухвалила: касаційну скаргу захисника задовольнити, вирок Приморського районного суду м. Маріуполя Донецької області від 15 листопада 2016 року та ухвалу Апеляційного суду Донецької області від 17 лютого 2017 року щодо Колмогорова скасувати та призначити новий розгляд. Колмогорова з-під варти звільнити. Ухвала набуває  законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає", - зачитав резолютивну частину ухвали головуючий у справі суддя ВССУ Станіслав Кравченко.

Присутні в залі суду прихильники Колмогорова зустріли рішення суду оплесками та радісними вигуками.

Проголошення повного тексту ухвали відбудеться у четвер о 9.15.

Водночас, звертаючись до Колмогорова, суддя заявив, "що на цьому ще процедура не завершена". "В трагедії ще треба розбиратися. Але оскільки касаційна інстанція позбавлена можливості досліджувати докази, то їх повинен дослідити суд першої інстанції повторно. З приводу Вашого звільнення - оскільки скасовано судове рішення, на підставі якого Вас утримують під вартою, то Ви сьогодні звільняєтеся з-під варти. І вже чи буде обирати Вам запобіжний захід інший суд - це буде компетенція суду першої інстанції", - сказав суддя Кравченко.

Він додав, що мотиви прийнятого рішення будуть зазначені в ухвалі.

Під час засідання військові прокурори попросили Вищий спецсуд залишити касаційну скаргу без розгляду та залишити в силі рішення місцевого та апеляційного судів.

Читайте також: Справа Колмогорова: прокурор каже, що наказу стріляти не було

Як повідомлялося, Колмогоров у вересні 2014 року, виконуючи наказ, застосував зброю для зупинки автомобіля, внаслідок чого загинув пасажир автівки.

15 листопада 2016 року Приморський райсуд м. Маріуполя Донецької області оголосив вирок учаснику АТО, військовослужбовцю 79 прикордонного загону Чорноморського регіонального управління ДПСУ Колмогорову, яким визнано його винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади представника влади в правоохоронних органах строком на 3 роки, та позбавленням військового звання "старший солдат".

Тим часом водій автівки, який не виконав законне розпорядження представника ДПСУ, під час активних бойових дій та заходів, що спрямовані на захист територіальної цілісності та суверенітету України, виїхав до Російської Федерації.

Фото: uavarta.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-