Міносвіти: Україна бере участь у проектах НАТО на €10 мільйонів

Міносвіти: Україна бере участь у проектах НАТО на €10 мільйонів

Укрінформ
Українські науково-дослідницькі установи беруть участь у виконанні 39 багаторічних проектів в рамках наукової програми НАТО “Наука заради миру та безпеки”, ставши найбільшим бенефеціаром програми.

Про це заявив заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха під час прес-конференції у Києві, присвяченій 15-му засіданню Спільної робочої групи Україна – НАТО зі співробітництва з питань науки та довкілля, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В рамках програми “Наука заради миру і безпеки” Україна зараз виконує 39 багаторічних проектів, сумарна вартість яких для українських учасників - понад 10 млн євро. Це дуже вагома підтримка для української науки з огляду на нашу теперішню ситуацію, але так само не менш важливий внесок в те, щоб зробити наш світ безпечнішим”, - сказав він.

За його словами, частина проектів спрямована на посилення безпекових та оборонних спроможностей України.

Читайте також: Геращенко відповіла всім, хто "верещав про провальну поїздку до Вашингтона"

Стріха наголосив на тому, що вчені добре знають, що НАТО - це організація, яка має, у тому числі, величезні наукові потужності.

Зі свого боку заступник генерального секретаря НАТО з питань нових викликів безпеці Сорін Дукару підкреслив, що Україна є цінним партнером для НАТО не лише у політичній площині, а й також на рівні практичної співпраці. Він висловив задоволення, що Україна стала найбільшим бенефеціаром програми НАТО “Наука заради миру та безпеки”, потіснивши з цього місця Росію.

Після прес-конференції відбулася презентація військових та безпекових наукових розробок національних інститутів і компаній. Зокрема, було продемонстровано модель 3D міношукача. Завданням проекту, який втілюється за підтримки НАТО науковцями України та Норвегії, є розробка унікального пристрою, який у будь-якому грунті зможе встановити місце залягання вибухонебезпечного предмету та вивести на монітор його зображення у трьох вимірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-