Коцаба просить виправдання, але вперто не бачить Росії на Донбасі

Коцаба просить виправдання, але вперто не бачить Росії на Донбасі

Укрінформ
Блогер Руслан Коцаба, обвинувачений у перешкоджанні діяльності ЗСУ в особливий період, заперечує присутність російських військових і техніки на непідконтрольних уряду територіях східних областей України.

Про це він заявив журналістам у приміщенні Вищого спеціалізованого суду України, де у середу була зачитана ухвала ВССУ щодо скасування ухвали апеляційної інстанції про виправдання Коцаби.

“Ви повторює фейки ще трирічної давнини. Четвертий рік триває громадянська війна. Четвертий рік українські спецслужби - ні Головне управління розвідки, ні СБУ, ні прокуратура - не можуть надати жодного доказу військової присутності регулярної військової сили на Донбасі”, - заявив блогер, відповідаючи на питання, чи досі він вважає, що на окупованій частині Донбасу немає російських військовослужбовців та військової техніки.

При цьому сам Коцаба зазначив, що брав інтерв’ю на непідконтрольній уряду території “у росіян, які були добровольцями”.

Під приміщенням суду зібралися декілька десятків людей, як прибічників Коцаби, так і його опоненти, яких блогер назвав “нацистами”.

На засіданні ВССУ був зачитаний повний текст ухвали колегії судової палати у кримінальних справах від 1 червня. На думку колегії, висновок апеляційного суду про недоведеність винуватості Коцаби у вчиненні перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період є передчасним. Колегія постановила касаційну скаргу прокурорів, які брали участь у судових засіданнях першої та другої інстанцій, задовольнити частково, ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області від 14 липня 2016 року щодо Руслана Коцаби скасувати та призначити повний розгляд кримінального провадження в суді апеляційної інстанції. Таке рішення було ухвалене через істотне порушення вимог кримінально-процесуального закону.

Рішення про обрання запобіжного заходу Коцабі у ВССУ не розглядалося.

Як повідомлялося, апеляційний суд Івано-Франківської області 14 липня 2016 року зняв з блогера Руслана Коцаби обвинувачення у перешкоджанні діяльності Збройних сил України та скасував вирок Івано-Франківського міського суду - 3,5 роки ув'язнення. Його звільнили з-під варти у залі суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-