Вбитий у Маріуполі полковник СБУ виявив близько 80 агентів ворога - Бутусов

Вбитий у Маріуполі полковник СБУ виявив близько 80 агентів ворога - Бутусов

Укрінформ
На рахунку полковника контррозвідки Олександра Хараберюша, вбитого під час теракту в Маріуполі, близько 80 затримань російських агентів і терористів. Він був одним із найрезультативніших українських контррозвідників.

Про це розповів у Facebook відомий журналіст, редактор сайту Цензор.нет Юрій Бутусов. 

"39-річний Олександр Хараберюш, позивний "Душман", був одним із найрезультативніших українських контррозвідників у цій війні. Родом із Донецька, він справою довів свою вірність Україні. На його рахунку - близько 80 затримань російських агентів і терористів, у більшості захоплень він брав участь особисто. У важкій війні з російськими спецслужбами, які налагодили масовий закид агентури для проведення диверсій, Донецька СБУ відповідала ударом на удар. Хараберюш зіграв ключову роль у виявленні та викритті трьох зрадників у рядах Донецької СБУ (у тому числі співробітника контррозвідки і шифрувальника), завербованих російською розвідкою - Третяка, Никифорова, Косяка", - написав Бутусов.

За його словами, вбивством полковника Хараберюша ворог завдав Україні важкого удару.

"Олександр Хараберюш був абсолютно не публічною людиною, його ім'я не було відоме у суспільстві, проте добре відомий у таємній війні двох спецслужб. Ворог добре розумів, наскільки велику загрозу полковник несе для їхніх операцій в Україні, зумів виявити місце проживання і влаштувати теракт", - говорить Бутусов.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю в Маріуполі на центральній алеї Старокримського кладовища відбулося прощання з убитим під час теракту полковником Служби безпеки України Олександром Хараберюшом.

У п'ятницю, 31 березня, в Маріуполі підірвали автомобіль, в якому знаходився співробітник СБУ полковник Олександр Хараберюш. Без батька залишилися двоє маленьких дітей, молодшій доньці виповнилося всього два роки. Прокуратура відкрила  провадження за статтею "теракт".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-