Мін'юст залучає бізнес до антирейдерської комісії

Мін'юст залучає бізнес до антирейдерської комісії

Укрінформ
Міністерство юстиції України з 1 лютого залучить представників бізнесу до роботи Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

Про це у п'ятницю на прес-конференції в Укрінформі заявив секретар комісії, директор Департаменту державної реєстрації та нотаріату Віталій Гайдук.

"З 1 лютого у роботі комісії на постійній основі будуть брати участь представники Американської торговельної палати, Європейської бізнес-асоціації і представник Ради бізнес-омбудсмена. Це один з кроків на шляху до відкритої прозорої роботи комісії як органу Мін'юсту, що розглядає скарги на рішення державних реєстраторів. Це крок у напрямку протидії рейдерським захопленням, які мають місце у нашій державі, і в світі", - сказав Гайдук.

Він зауважив, що Мін'юст намагається активно протидіяти проблемі рейдерських захоплень і в цьому питанні вже досягнутий значний прогрес.

"Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації працює вже рік. Інститут покликаний розглядати скарги на незаконні реєстраційні дії... Серйозне рейдерське захоплення не відбувається без участі держреєстраторів. У 2016 році до Мін'юсту подано понад тисячу скарг по компетенції комісії, а загалом з урахуванням звернень та скарг, які ми перенаправляли до головних територіальних управлінь - майже три тисячі скарг", - сказав Гайдук.

Секретар Комісії додав, що за січень 2017 року отримано лише 50 скарг на відповідні реєстраційні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-